Przepis na pyszne krokiety ziemniaczano-szpinakowe z serem feta!

Przepis na pyszne krokiety ziemniaczano-szpinakowe z serem feta!

Krokiety ziemniaczano-szpinakowe z serem feta to doskonałe danie, które możesz zaserwować na obiad, jak i na wystawną kolacje. Są bardzo pożywne i smaczne, a dzięki szpinakowi oraz serowi feta także i całkiem zdrowe. Jeśli więc nie masz akurat pomysłu co dzisiaj przyrządzić na obiad to nie zwlekaj dłużej i zabierz się za przygotowanie pysznych krokietów ziemniaczano-szpiankowych z serem feta! Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne krokiety ziemniaczano-szpinakowe z serem feta. Przeczytaj go koniecznie!

Składniki niezbędne do przygotowania pysznych krokietów ziemniaczano-szpiankowych z serem feta

Zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznych krokietów ziemniaczano-szpiankowych z serem feta to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: 600 gramów ziemniaków, 1 opakowanie Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz 300 gram świeżego szpinaku. Poza tym koniecznie powinieneś się zaopatrzyć także w takie składniki jak: 100 gramów sera feta, dwa jajka, jedno opakowanie Sosu sałatkowego grecki Knorr, dwie łyżki mąki ziemniaczanej, dwie łyżki margaryny, dwie łyżki orzeszków piniowych, 50 mililitrów białego wytrawnego wina, jedna cebula, pieprz, 20 mililitrów oliwy oraz jedna łyżeczka bułki tartej. Pora zabrać się za przygotowanie pysznych krokietów ziemniaczano-szpiankowych z serem feta!!

Sposób przygotowania pysznych krokietów ziemniaczano-szpiankowych z serem feta

Na początku ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Potem ser pokrój w kostkę o grubości pół centymetra. Gdy to zrobisz to żółtka oddziel od białek ­ te ubij na płynną pianę. Następnie cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Po czym dodaj oczyszczony szpinak, przesmaż i zalej białym winem. Gdy to zrobisz to odparuj płyn i dodaj bułkę tartą. Potem dopraw do smaku ­ dodaj pieprz i pokruszoną mini kostkę Knorr i wystudź. Następnie na rozgrzanej patelni upraż orzeszki pinii. Po czym wraz z serem feta dodaj je do szpinaku i wymieszaj delikatnie, aby ser nie roztarł się całkowicie. Gdy to zrobisz to nafaszerowany wałek krój w 2­3 centymetrowe plastry - każdy obtocz w mące ziemniaczanej, białku i na koniec w bułce tartej. Gdy to zrobisz to gotowe zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Podawaj z chrupiącą sałatą polaną Sosem sałatkowym greckim Knorr. Potem jeszcze do przeciśniętych ziemniaków dodaj mąkę, żółtka oraz margarynę ­ wyrób jednolite ciasto. Następnie uformuj podłużny wałek, rozpłaszcz go i po całej długości po środku rozprowadź szpinakowy farsz. Na koniec zawiń tak, aby farsz znalazł się w środku. I gotowe! Smacznego!

Przepisy na pyszne ciasta oraz niecodzienne zupy. Na stronie znajdziecie również inspiracje przekąskowe i przystawkowe, czyli wszystko dla kochających gotować! Zapraszamy! :) 

ul. Twardowskiego 14, Kraków

802 564 789

kontakt@annaijan.pl